Mieleeni muistuu tilanne peruskoulun ruokalasta. Olin kouluvierailulla jossain päin suomea, ei sillä niinkään väliä missä. Minulla oli mahdollisuus ruokailla ja toki tähän mahdollisuuteen mielellään tarttuu. Naapuripöydässä istui kovaääninen miesopettaja, joka viihdytti jutuillaan muita opettajia. Havaitsin ehkä 7. luokan oppilaan hakevan katsekontaktia kyseiseen opettajaan, hänellä oli selkeästi asiaa opettajalle. Mitä tapahtui seuraavaksi, sai minut sanattomaksi….

Tyttö lähestyi arasti opettajaa ja sai vihdoin huomion osakseen. En kuullut mitä hän opettajalta kysyi, opettaja katsoi kuitenkin tarpeelliseksi jättää tytölle ehkäpä ikuisen muistijäljen. Opettaja korotti ääntään tytölle, niin että pöytäseurueen lisäksi sen kuuli koko ruokasali ja töksäytti ”mene hyvä tyttö ilmoitustaululle ja lue ohje sieltä!”. Tehostaakseen sanomaa, opettaja osoitti kädellään suuntaa. Tyttö punastui, loi katseensa lattiaan ja poistui nopeasti. Ruokalassa olijoiden katseet seurasivat tyttöä ja opettaja jatkoi pöytäseurueen viihdyttämistä kovaäänisesti.

Voi olla, että olemme tavanneet vastaavaa huonoa käytöstä itse kukin, niin töissä kuin vapaa-ajalla. Työyhteisöissä saattaa olla henkilöitä, jotka ovat sitä kuuluisaa äänekästä vähemmistöä jotka kuvittelevat edustavansa enemmistöä. ”Realistisia töksäytyksiä” (nolaamista) saattaa saada osakseen niin opiskelija, kollega tai esimies. Voimme edistää työyhteisön psyykkistä hyvinvointia esimerkiksi keskittymällä muiden puheeseen, kuuntelemalla ja kannustamalla kaikkein hiljaisiakin kertomaan mielipiteensä niin, ettei heidän tarvitse pelätä nolatuksi tulemista. Mielestäni nämä ovat oleellisia työyhteisötaitoja joita tulee vaalia ja huonoon käytökseen tulee reagoida. Tällaisina muutoksen aikoina kannattaa hakea ratkaisuja tiiminä kaiken maailman urputuksen sijaan. Väitän, että voimme kaikki silloin paremmin, pitäisiköhän käytösoppi palauttaa yhdeksi oppiaineeksi? Hyvä lukija, miten sinä edistät työyhteisön psyykkistä hyvinvointia?

Jos jäit miettimään, mitä minä tein tässä tytön tapauksessa? Jätän sen sinun arvailujesi varaan.

Petri Kylmänen
sairaanhoitaja, ylempi amk
työnohjaaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.